16.03.2018 - 17.03.2018   ÚSTÍ NAD LABEM  |  STŘEKOVSKÁ LAMERA  |  51.ROČNÍK FILMOVÉ SOUTĚŽE NEPROFESIONÁLNÍCH FILMŮ -DOKUMENTÁRNÍCH,REPO
04.03.2018   ČESTICE U VOLYNĚ  |  DĚTSKÉ MAŠKARNÍ ODPOLEDNE  |  KONÁ SE V SÁLE LIDOVÉHO DOMU OD 14HOD.SOUTĚŽE,ODMĚNY,DĚTSKÁ TOMBOLA
04.03.2018 - 22.04.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  LEOPOLD PARMA  |  V ROCE 2018 SI PŘIPOMÍNÁME 50 LET OD ÚMRTÍ LEOPOLDA PARMY (1891–1968)
22.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  SV. HOSTÝN - PAMÁTNÁ HORA MORAVANŮ A JEJÍ OKOLÍ  |
15.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  ŠUMNĚ NEŠUMNÝ FRÝDEK A MÍSTEK  |  JAKOU PODOBU MÁ SOUČASNÝ FRÝDEK A MÍSTEK? VÁM PŘIBLÍŽÍ TATO PŘEDNÁŠKA
08.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  MĚSTO ŠENOV 1305–1998–2018  |  PŘIBLÍŽÍME HISTORII A SOUČASNOST DRUHÉHO NEJMLADŠÍHO MĚSTA V MS KRAJI
01.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  ZA VOLANTEM I ZA KAMEROU NADŠENCI…  |   POŘAD VĚNOVANÝ PŘEDEVŠÍM STARÝM AUTOMOBILŮM.
29.03.2018 - 06.05.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  MASOŽRAVÉ ROSTLINY  |  MASOŽRAVÉ ROSTLINY JSOU RARITOU V ROSTLINNÉ ŘÍŠI.
15.02.2018 - 11.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  MIMO ČAS.. DŘEVĚNOU KAMEROU V GOROLII  |  VÝSTAVA JABLUNKOVSKÉHO RODÁKA MARCELA HONZY.
16.06.2018 - 17.06.2018   LIBEŘ, PRAHA-ZÁPAD  |  DĚTI A SPORT: POHÁROVÉ ZÁVODY MINIKÁR  |  DVOUDENNÍ ZÁVODY SLALOMU MINIKÁR O POHÁR ČR
24.08.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  CHOPINŮV FESTIVAL – KLASICKO-JAZZOVÝ RECITÁL  |  KLASICKO-JAZZOVÝ RECITÁL
06.07.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  SKVOSTY ZAHRADNÍHO UMĚNÍ KYNŽVARTSKÉHO ZÁMECKÉHO PARKU  |  PROHLÍDKY ZÁMECKÝM PARKEM
16.06.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  ZÁMECKÝ JARMARK A POUTNÍ MŠE K SVATÉMU ANTONÍNOVI  |  TRADIČNÍ JARMARK S KULTURNÍM PROGRAMEM
09.06.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  METTERNICHOVA VÝZVA  |  5. ROČNÍK TRAILOVÉHO ZÁVODU V KRAJINĚ SLAVKOVSKÉHO LESA.
08.06.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  VERNISÁŽ VÝSTAVY METTERNICHOVÉ V DIPLOMACII  |  VERNISÁŽ SEZÓNNÍ VÝSTAVY V RÁMCI AKCE ROK ŠLECHTICKÝCH RODŮ.
01.04.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  EXPEDIČNÍ KAMERA NA ZÁMKU KYNŽVART  |  FILMOVÝ FESTIVAL O CESTOVÁNÍ, TURISTICE A EXTRÉMNÍCH SPORTECH.
13.04.2018   HORAŽĎOVICE  |  ´KNĚŽÍ HORA´ U KATOVIC  |  PŘEDNÁŠÍ PHDR.PETR MENŠÍK-MGR.VLASTIMIL KRÁL.V18.00, V DIV.SÁLE MUZEA
16.03.2018   HORAŽĎOVICE  |  ZAPOMENUTÁ KAPITOLA Z DĚJIN ČS. LEGIÍ  |  PŘEDNÁŠÍ MGR. DAVID PAZDERA.V 18:00, V DIVADELNÍM SÁLE MĚSTSKÉHO MUZEA
09.03.2018   HORAŽĎOVICE  |  MÍČEK FLÍČEK  |  LOUTKOVÉ PŘEDSTAVENÍ - HRAJE TYJÁTR. V 17.00 V DIVADELNÍM SÁLE MUZEA.
02.03.2018   HORAŽĎOVICE  |  SKŘÍTKOVÉ A BUDLIBANI  |  LOUTKOVÉ PŘEDSTAVENÍ, HRAJE TYJÁTR. V 17.00 V DIVADELNÍM SÁLE MUZEA

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy »  Regionalnitelevize.cz zahajuje spolupráci s vysokou a střední školou

Regionalnitelevize.cz zahajuje spolupráci s vysokou a střední školou

PRAHA (12.10.2012) -  Jediná celoplošná televize zaměřená na zpravodajství z českých a moravských regionů regionalnitelevize.cz zahájila spolupráci se školou Ekonom v Litoměřicích. Podílí se na přípravě školního vzdělávacího plánu pro studenty nového oboru média v praxi a díky spolupráci vznikne školní rádio i televize.

„Chceme pomoci zvyšovat mediální gramotnost studentů středních a vysokých škol, která v současné době není na potřebné úrovni, a také vychovávat kvalitní redaktory pro žádané regionální zpravodajství," vysvětluje ředitelka programu regionalnitelevize.cz Eva Stejskalová zájem spolupracovat se školou v Litoměřicích a dodává: „Jedině propojením praxe se vzděláváním může naše školství vychovávat kvalitní odborníky v příslušných oborech."

Program regionalnítelevize.cz v současné době připravuje ve spolupráci s regionálními televizemi z celé ČR každý den téměř stovku reportáží z celé republiky.  Sledovat je mohou diváci nejen celoplošně ze satelitu ASTRA, ale také ve většině kabelových sítí, IPTV a dokonce také v digitálním pozemním vysílání ve vybraných lokalitách. Zpravodajství regionálních televizí využívá také TV Pohoda. Celkově tak může reportáže vytvořené štáby RT sledovat více než osm miliónů diváků v České a Slovenské republice. „Pro naše studenty je velkým lákadlem podílet se na tvorbě obsahu této televize. Postupně chceme do vzdělávání zapojit všechny naše žáky od střední školy až po studenty vysoké školy," komentuje připravovanou spolupráci s RT ředitel školy Ekonom Miroslav Pokorný. První ročník nového školního oboru bude otevřen v novém školním roce.

Kontakt:

Miroslav Pokorný