10.11.2017 - 11.11.2017   PRAHA - EMAUZSKÝ KLÁŠTER  |  POPULISMUS V EVROPĚ A OBRANYSCHOPNÁ DEMOKRACIE  |  KONFERENCE PRO VEŘEJNOST. VÍCE INFORMACÍ NA WWW.KRESTANSKAAKADEMIE.CZ
11.11.2017   BLŠANY U LOUN  |  POCHOD ALPSKÝCH ČERTŮ V BLŠANECH U LOUN  |  POCHOD ALPSKÝCH ČERTŮ V BLŠANECH U LOUN
20.11.2017 - 24.11.2017   VYSOKÉ MÝTO  |  XIV. ROČNÍK CESTOVATELSKÉHO FESTIVALU OKOLO SVĚTA  |  TRADIČNÍ TÝDEN PLNÝ CESTOPISNÝCH PŘEDNÁŠEK.
28.10.2017 - 29.10.2017   SUŠICE  |  ŠUMAVA- PŘÍBĚH LESA ANEB VÁCHALOVSKÁ DIVADELNÍ POUŤ  |
27.10.2017 - 17.11.2017   PRAHA 15 - HOSTIVAŘ  |  PUTOVNÍ VÝSTAVA ZACHRAŇME NAŠE DĚTI  |  PUTOVNÍ VÝSTAVY ZACHRAŇME NAŠE DĚTI
02.11.2017 - 30.11.2017   FRÝDEK-MÍSTEK  |  SLOVANÉ V HORNÍM POVÁŽÍ  |  VÝSTAVA ZAPŮJČENA Z POVÁŽSKÉHO MÚZEA V ŽILINĚ.
11.11.2017   KRASLICE  |  KONCERT  |  LACO DECZI & CELULA NEW YORK
03.10.2017 - 26.11.2017   ZÁMEK VSETÍN  |  JARÉ AJ OZIMÉ...  |   VÝSTAVA OBRAZŮ A KERAMIKY MANŽELŮ VAŠKOVÝCH.
28.10.2017   ŽĎÁR NAD SÁZAVOU  |  DEN VENKOVA  |  JAK SE ŽILO A ŽIJE NA PANSTVÍ OD 13. STOLETÍ. PSTRUZI, KONĚ, PŘÍRODA.
23.11.2017   VSETÍN  |  JAMES HARRIES /UK/  |  OSOBITÝ BRITSKÝ PÍSNIČKÁŘ VYRÁŽÍ NA TURNÉ.
10.11.2017   VSETÍN  |  SLZA  |  KONCERT POPULÁRNÍ ČESKÉ KAPELY.
29.10.2017   VSETÍN  |  JARMILA ŠULÁKOVÁ IN MEMORIAM  |  VZPOMÍNKOVÝ KONCERT A ZVLÁŠTNÍ CENA MĚSTA VSETÍNA IN MEMORIAM.
27.10.2017   VSETÍN  |  SHILPA RAY /USA/  |  KONCERT NEWYORSKÉ ZPĚVAČKY INDICKÉHO PŮVODU. SUPPORT: KATKA MRLINOVÁ
16.12.2017   KAPLICE  |  KRAMPUS SHOW 2017  |  PŘEHLÍDKA VÍCE NEŽ 400 MASEK DÉMONICKÝCH BYTOSTÍ KRAMPUS.
28.10.2017   OSTRAVA - PORUBA  |  KOLOBĚŽKA PORUBA  |  ZÁVOD 5 KM, ZÁVOD I PRO DĚTI REGISTRACE WWW.BOKOLOBKATYM.CZ
03.10.2017 - 24.11.2017   VYSOKÉ MÝTO  |   ZANIKLÝ SVĚT NA FOTOGRAFIÍCH ENRIQUE STANKO VRÁZE  |
13.11.2017   ÚSTÍ NAD LABEM, LIDICKÉ NÁMĚSTÍ  |  SVATOMARTINSKÉ VÍNO 2017  |  OCHUTNÁVKY LETOŠNÍCH SVATOMARTINSKÝCH VÍN S PROGRAMEM.
15.09.2017 - 01.11.2017   ZÁMEK JAROMĚŘICE NAD ROKYTNOU  |  GALANTNÍ KRATOCHVÍLE  |  VÝSTAVA PLESOVÝCH KOSTÝMŮ A MASEK ZE 17. A 18. STOLETÍ.
28.10.2017   ŠŤÁHLAVY  |  PODZIMNÍ JARMARK NA ZÁMKU KOZEL  |  TRADIČNÍ JARMARK, UKÁZKY ŘEMESEL, MÍSTNÍ DOBROTY, DÍLNIČKY PRO DĚTI.
29.10.2017   STARÉ MĚSTO POD LANDŠTEJNEM  |  NA HRAD LANDŠTEJN ZA BUBÁKY  |  REJ HRADNÍCH STRAŠIDEL A JEJICH ÚKOLY PRO DĚTI, OD 15 H.

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » Regionalnitelevize.cz bude vysílat minuty z vědeckého festivalu

Regionalnitelevize.cz bude vysílat minuty z vědeckého festivalu

PRAHA (24.10.2012) - V rámci spolupráce s Akademií věd ČR bude satelitní program regionalnitelevize.cz vysílat minuty z Týdne vědy a techniky - 12. ročníku nejrozsáhlejšího vědeckého festivalu ČR. Ten proběhne ve dnech 1. - 15. listopadu ve všech regionech a nabídne přes 400 akcí.

Minuty z festivalu bude připravovat studio Odboru audiovizuálních technologií Střediska společných činností AV ČR, které je jedním ze subjektů zapojených do projektu regionalnitelevize.cz, program je tak mediálním partnerem podpory české vědy. Pořad bude vysílán vždy před hlavní zpravodajskou relací - Ertéčkem, která začíná každý den v 19:00, 01:00, 7:00 a 13:00 hodin a bude informovat diváky regionalnitelevize.cz o aktuálním festivalovém dění.

V rámci Týdne vědy a techniky budou připraveny přednášky, výstavy, exkurze, vědecké kavárny, či promítání dokumentárních filmů. "Zájemci budou moci nahlédnout také do vědeckých pracovišť, laboratoří a knihoven a budou moci poznávat, jak se věda dělá," zve k návštěvě festivalu Václav Špaček z AV ČR.

V dopoledních hodinách jsou přednášky a exkurze zaměřeny zejména na středoškolskou mládež, odpolední a podvečerní program pak pro širokou veřejnost. "Je však potřeba sledovat informace u jednotlivých akcí, protože na velkou část programu mají přístup jen registrovaní návštěvníci," dodal Špaček. Informace o festivalu a možnost registrace naleznou zájemci na www.tydenvedy.cz.