26.11.2017   PRUSINOVICE  |  LADÍME  |  KOSTEL SV.KATEŘINY, V 16:00 HODIN KONCER
18.12.2017   BRNO  |  VÁNOČNÍ KONCERT KOCIÁNKY  |  VÁNOČNÍ KONCERT V PODÁNÍ NEVIDOMÝCH ZPĚVÁKŮ SBORU NADĚJE Z BRNA-CHRLIC
24.11.2017 - 26.11.2017   ČESKÉ BUDĚJOVICE  |  4. REGIONÁLNÍ VÝBĚROVÁ KONFERENCE EVROPSKÉHO PARLAMENTU MLÁDEŽE V ČR  |
02.12.2017 - 03.12.2017   ZÁBŘEH   |  VÝSTAVA BETLÉMŮ ZE SOUKROMÉ SBÍRKY  |  MOŽNOST MALOVÁNÍ PERNÍKŮ. OD 9.00 DO 18.00 . POSTŘELMOVSKÁ 42
25.11.2017 - 26.11.2017   KOSOV  |  VÁNOCE S VŮNÍ JABLEK  |  SOUTĚŽ O NEJVĚTŠÍ JABLKO, VÝTVARNÉ PRÁCE, FOTOGRAFIE I VÁNOČNÍ DEKORAC
09.12.2017   LITOMĚŘICE  |  EBRU – TAJEMNÁ TECHNIKA DÁLNÉHO VÝCHODU (PŘEDNÁŠKA)  |  PŘEDNÁŠKA O MRAMOROVANÝCH PAPÍRECH.
02.12.2017   LITOMĚŘICE  |  VYROBME SI KNÍŽKU – TVOŘIVÁ DÍLNA PRO DĚTI I DOSPĚLÉ   |
02.12.2017   ČESKÁ SKALICE, VILA ČERYCH   |  ADVENTNÍ TRHY A MIKULÁŠ VE VILE ČERYCH   |  LOUTKOVÉ DIVADLO, ZPÍVÁNÍ KOLED, ATD.
07.12.2017   ROŽNOV POD RADHOŠTĚM  |  VÁNOČNÍ KONCERT VÁCLAV HUDEČEK, MARTIN HROCH A MUSICA MINORE  |
02.12.2017 - 03.12.2017   VIMPERK  |  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ RÁDIA EPIGON  |  STUDENTI PŘIPRAVILI DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ ŠKOLNÍHO RÁDIA EPIGON
09.12.2017   VYŠKOV  |  TIFFANY ŠPERK  |  PŘIJĎTE SI VYTVOŘIT ORIGINÁLNÍ DÁREK, VÍCE NA WWW.MUZEUM-VYSKOVSKA.CZ
26.11.2017   VYŠKOV  |  SVATÁ KATEŘINA VĚŠI HÓSLE DO KOMINA  |  VYSTUPUJE TRNKA A KLEBETNÍČEK.
29.11.2017   PRAHA  |  ENTENTÝKY V NEMOCNICI  |  PŘEDSTAVENÍ PRO DĚTI Z PSYCHIATRICKÉ NEMOCNICE V BOHNICÍCH
16.11.2017 - 01.12.2017   PLZEŇSKO, GALERIE KLATOVY – KLENOVÁ   |  BENEFIČNÍ AUKCE PRO HOSPIC  |  NEVŠEDNÍ BENEFIČNÍ AUKCE PRO PLZEŇSKÝ HOSPIC.
28.11.2017   SOBĚSLAV  |  ANI SPOLU, ANI BEZ SEBE  |  DOIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ - JANA PAULOVÁ A DAVID SUCHAŘÍPA
09.11.2017 - 04.02.2018   LITOMĚŘICE  |  TAJEMSTVÍ BAROKNÍ KNIHY – VÝSTAVA  |  VERNISÁŽ PROBĚHNE 9. 11. V 17 H. VÍCE NA WWW.MUZEUMLITOMERICE.CZ.

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » Vánoce na regionalnitelevizi.cz přinesou i televizní premiéru filmové pohádky

Vánoce na regionalnitelevizi.cz přinesou i televizní premiéru filmové pohádky

PRAHA (10.12.2012) - Česko-slovenský satelitní program regionalnitelevize.cz připravil na období adventu a vánočních svátků pro své diváky řadu zajímavých pořadů. Vedle aktuálního zpravodajství a publicistiky z regionů odvysílá také záznamy vánočních koncertů regionálních uskupení a žáků základních uměleckých škol, záznamy divadelních představení špičkových ochotnických souborů či dokonce televizní premiéru filmové pohádky, oceněné na filmovém festivalu.

.

Na stříbrnou neděli tak regionalnitelevize.cz odvysílá od 18 hodin záznam charitativního koncertu pro dětský domov v Senožatech a ústav sociální péče v Těchobuzi a zlatá neděle ve stejný čas přinese divákům záznam vánočního koncertu kapely Veselá bída s Františkem Segradem, který účinkoval v Horáčkově lyrikálu Kudykam.

Na Štědrý den je pak připraven vánoční díl z cyklu Putování s labužníkem, záznam vánočního galaprogramu souboru Malá Jasénka moderovaného jeho dlouholetým členem Romanem Vojtkem a od 20. hodiny bude vysílána televizní premiéra filmové pohádky Mikola - tenkrát na Koločavě z produkce spolupracujícího občanského sdružení AKZ. Film, ve kterém účinkují lidé s mentálním postižením a jenž byl oceněn na mezinárodním filmovém festivalu Mental Power Prague Film Festival 2011, byl natočen podle předlohy díla Ivana Olbrachta Nikola Šuhaj Loupežník pod taktovkou režiséra Jiřího Svobody. Jeho patronem se stal herec Miroslav Donutil.

Mezi svátky a na Silvestra televize dále odvysílá reprízy exkluzivních rozhovorů s Michalem Horáčkem a profesorem Martinem Hilským, medailon o fenomenálním dostihovém trenérovi Františku Holčákovi či záznamy divadelních představení Roura k rouře pasuje z pera Jacqua Préverta, dále Brouka v hlavě Georgese Feydeaua či Gogolovy Hráče. Připraven je také záznam České mše vánoční Jakuba Jana Ryby v podání žáků ZUŠ z Pelhřimovska a mladých hudebníků. Třešničkou na dortu pak bude záznam společného galakoncertu fokloristů Jarmily Šulákové a Josefa Laži konaného u příležitosti jejich životních jubileí 70 a 80 let.

Televize v průběhu prosince a ledna odvysílá také cyklus dokumentů z produkce TV Noe o záchraně zničených kostelů s názvem Odkaz předků, který poběží v premiéře každou středu od 20.40 hodin.

Aktuální televizní program naleznete na www.regionalnitelevize.cz.

Upoutávka na film Mikola - tenkrát na Koločavě: