16.03.2018 - 17.03.2018   ÚSTÍ NAD LABEM  |  STŘEKOVSKÁ LAMERA  |  51.ROČNÍK FILMOVÉ SOUTĚŽE NEPROFESIONÁLNÍCH FILMŮ -DOKUMENTÁRNÍCH,REPO
04.03.2018   ČESTICE U VOLYNĚ  |  DĚTSKÉ MAŠKARNÍ ODPOLEDNE  |  KONÁ SE V SÁLE LIDOVÉHO DOMU OD 14HOD.SOUTĚŽE,ODMĚNY,DĚTSKÁ TOMBOLA
04.03.2018 - 22.04.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  LEOPOLD PARMA  |  V ROCE 2018 SI PŘIPOMÍNÁME 50 LET OD ÚMRTÍ LEOPOLDA PARMY (1891–1968)
22.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  SV. HOSTÝN - PAMÁTNÁ HORA MORAVANŮ A JEJÍ OKOLÍ  |
15.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  ŠUMNĚ NEŠUMNÝ FRÝDEK A MÍSTEK  |  JAKOU PODOBU MÁ SOUČASNÝ FRÝDEK A MÍSTEK? VÁM PŘIBLÍŽÍ TATO PŘEDNÁŠKA
08.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  MĚSTO ŠENOV 1305–1998–2018  |  PŘIBLÍŽÍME HISTORII A SOUČASNOST DRUHÉHO NEJMLADŠÍHO MĚSTA V MS KRAJI
01.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  ZA VOLANTEM I ZA KAMEROU NADŠENCI…  |   POŘAD VĚNOVANÝ PŘEDEVŠÍM STARÝM AUTOMOBILŮM.
29.03.2018 - 06.05.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  MASOŽRAVÉ ROSTLINY  |  MASOŽRAVÉ ROSTLINY JSOU RARITOU V ROSTLINNÉ ŘÍŠI.
15.02.2018 - 11.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  MIMO ČAS.. DŘEVĚNOU KAMEROU V GOROLII  |  VÝSTAVA JABLUNKOVSKÉHO RODÁKA MARCELA HONZY.
16.06.2018 - 17.06.2018   LIBEŘ, PRAHA-ZÁPAD  |  DĚTI A SPORT: POHÁROVÉ ZÁVODY MINIKÁR  |  DVOUDENNÍ ZÁVODY SLALOMU MINIKÁR O POHÁR ČR
24.08.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  CHOPINŮV FESTIVAL – KLASICKO-JAZZOVÝ RECITÁL  |  KLASICKO-JAZZOVÝ RECITÁL
06.07.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  SKVOSTY ZAHRADNÍHO UMĚNÍ KYNŽVARTSKÉHO ZÁMECKÉHO PARKU  |  PROHLÍDKY ZÁMECKÝM PARKEM
16.06.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  ZÁMECKÝ JARMARK A POUTNÍ MŠE K SVATÉMU ANTONÍNOVI  |  TRADIČNÍ JARMARK S KULTURNÍM PROGRAMEM
09.06.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  METTERNICHOVA VÝZVA  |  5. ROČNÍK TRAILOVÉHO ZÁVODU V KRAJINĚ SLAVKOVSKÉHO LESA.
08.06.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  VERNISÁŽ VÝSTAVY METTERNICHOVÉ V DIPLOMACII  |  VERNISÁŽ SEZÓNNÍ VÝSTAVY V RÁMCI AKCE ROK ŠLECHTICKÝCH RODŮ.
01.04.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  EXPEDIČNÍ KAMERA NA ZÁMKU KYNŽVART  |  FILMOVÝ FESTIVAL O CESTOVÁNÍ, TURISTICE A EXTRÉMNÍCH SPORTECH.
13.04.2018   HORAŽĎOVICE  |  ´KNĚŽÍ HORA´ U KATOVIC  |  PŘEDNÁŠÍ PHDR.PETR MENŠÍK-MGR.VLASTIMIL KRÁL.V18.00, V DIV.SÁLE MUZEA
16.03.2018   HORAŽĎOVICE  |  ZAPOMENUTÁ KAPITOLA Z DĚJIN ČS. LEGIÍ  |  PŘEDNÁŠÍ MGR. DAVID PAZDERA.V 18:00, V DIVADELNÍM SÁLE MĚSTSKÉHO MUZEA
09.03.2018   HORAŽĎOVICE  |  MÍČEK FLÍČEK  |  LOUTKOVÉ PŘEDSTAVENÍ - HRAJE TYJÁTR. V 17.00 V DIVADELNÍM SÁLE MUZEA.
02.03.2018   HORAŽĎOVICE  |  SKŘÍTKOVÉ A BUDLIBANI  |  LOUTKOVÉ PŘEDSTAVENÍ, HRAJE TYJÁTR. V 17.00 V DIVADELNÍM SÁLE MUZEA

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » Vánoce na regionalnitelevizi.cz přinesou i televizní premiéru filmové pohádky

Vánoce na regionalnitelevizi.cz přinesou i televizní premiéru filmové pohádky

PRAHA (10.12.2012) - Česko-slovenský satelitní program regionalnitelevize.cz připravil na období adventu a vánočních svátků pro své diváky řadu zajímavých pořadů. Vedle aktuálního zpravodajství a publicistiky z regionů odvysílá také záznamy vánočních koncertů regionálních uskupení a žáků základních uměleckých škol, záznamy divadelních představení špičkových ochotnických souborů či dokonce televizní premiéru filmové pohádky, oceněné na filmovém festivalu.

.

Na stříbrnou neděli tak regionalnitelevize.cz odvysílá od 18 hodin záznam charitativního koncertu pro dětský domov v Senožatech a ústav sociální péče v Těchobuzi a zlatá neděle ve stejný čas přinese divákům záznam vánočního koncertu kapely Veselá bída s Františkem Segradem, který účinkoval v Horáčkově lyrikálu Kudykam.

Na Štědrý den je pak připraven vánoční díl z cyklu Putování s labužníkem, záznam vánočního galaprogramu souboru Malá Jasénka moderovaného jeho dlouholetým členem Romanem Vojtkem a od 20. hodiny bude vysílána televizní premiéra filmové pohádky Mikola - tenkrát na Koločavě z produkce spolupracujícího občanského sdružení AKZ. Film, ve kterém účinkují lidé s mentálním postižením a jenž byl oceněn na mezinárodním filmovém festivalu Mental Power Prague Film Festival 2011, byl natočen podle předlohy díla Ivana Olbrachta Nikola Šuhaj Loupežník pod taktovkou režiséra Jiřího Svobody. Jeho patronem se stal herec Miroslav Donutil.

Mezi svátky a na Silvestra televize dále odvysílá reprízy exkluzivních rozhovorů s Michalem Horáčkem a profesorem Martinem Hilským, medailon o fenomenálním dostihovém trenérovi Františku Holčákovi či záznamy divadelních představení Roura k rouře pasuje z pera Jacqua Préverta, dále Brouka v hlavě Georgese Feydeaua či Gogolovy Hráče. Připraven je také záznam České mše vánoční Jakuba Jana Ryby v podání žáků ZUŠ z Pelhřimovska a mladých hudebníků. Třešničkou na dortu pak bude záznam společného galakoncertu fokloristů Jarmily Šulákové a Josefa Laži konaného u příležitosti jejich životních jubileí 70 a 80 let.

Televize v průběhu prosince a ledna odvysílá také cyklus dokumentů z produkce TV Noe o záchraně zničených kostelů s názvem Odkaz předků, který poběží v premiéře každou středu od 20.40 hodin.

Aktuální televizní program naleznete na www.regionalnitelevize.cz.

Upoutávka na film Mikola - tenkrát na Koločavě:

19:00 Rozhovor s...