10.11.2017 - 11.11.2017   PRAHA - EMAUZSKÝ KLÁŠTER  |  POPULISMUS V EVROPĚ A OBRANYSCHOPNÁ DEMOKRACIE  |
11.11.2017   BLŠANY U LOUN  |  POCHOD ALPSKÝCH ČERTŮ V BLŠANECH U LOUN  |  POCHOD ALPSKÝCH ČERTŮ V BLŠANECH U LOUN
20.11.2017 - 24.11.2017   VYSOKÉ MÝTO  |  XIV. ROČNÍK CESTOVATELSKÉHO FESTIVALU OKOLO SVĚTA  |  TRADIČNÍ TÝDEN PLNÝ CESTOPISNÝCH PŘEDNÁŠEK.
28.10.2017 - 29.10.2017   SUŠICE  |  ŠUMAVA- PŘÍBĚH LESA ANEB VÁCHALOVSKÁ DIVADELNÍ POUŤ  |
27.10.2017 - 17.11.2017   PRAHA 15 - HOSTIVAŘ  |  PUTOVNÍ VÝSTAVA ZACHRAŇME NAŠE DĚTI  |  PUTOVNÍ VÝSTAVY ZACHRAŇME NAŠE DĚTI
02.11.2017 - 30.11.2017   FRÝDEK-MÍSTEK  |  SLOVANÉ V HORNÍM POVÁŽÍ  |  VÝSTAVA ZAPŮJČENA Z POVÁŽSKÉHO MÚZEA V ŽILINĚ.
11.11.2017   KRASLICE  |  KONCERT  |  LACO DECZI & CELULA NEW YORK
03.10.2017 - 26.11.2017   ZÁMEK VSETÍN  |  JARÉ AJ OZIMÉ...  |   VÝSTAVA OBRAZŮ A KERAMIKY MANŽELŮ VAŠKOVÝCH.
28.10.2017   ŽĎÁR NAD SÁZAVOU  |  DEN VENKOVA  |  JAK SE ŽILO A ŽIJE NA PANSTVÍ OD 13. STOLETÍ. PSTRUZI, KONĚ, PŘÍRODA.
23.11.2017   VSETÍN  |  JAMES HARRIES /UK/  |  OSOBITÝ BRITSKÝ PÍSNIČKÁŘ VYRÁŽÍ NA TURNÉ.
10.11.2017   VSETÍN  |  SLZA  |  KONCERT POPULÁRNÍ ČESKÉ KAPELY.
29.10.2017   VSETÍN  |  JARMILA ŠULÁKOVÁ IN MEMORIAM  |  VZPOMÍNKOVÝ KONCERT A ZVLÁŠTNÍ CENA MĚSTA VSETÍNA IN MEMORIAM.
27.10.2017   VSETÍN  |  SHILPA RAY /USA/  |  KONCERT NEWYORSKÉ ZPĚVAČKY INDICKÉHO PŮVODU. SUPPORT: KATKA MRLINOVÁ
16.12.2017   KAPLICE  |  KRAMPUS SHOW 2017  |  PŘEHLÍDKA VÍCE NEŽ 400 MASEK DÉMONICKÝCH BYTOSTÍ KRAMPUS.
28.10.2017   OSTRAVA - PORUBA  |  KOLOBĚŽKA PORUBA  |  ZÁVOD 5 KM, ZÁVOD I PRO DĚTI REGISTRACE WWW.BOKOLOBKATYM.CZ
03.10.2017 - 24.11.2017   VYSOKÉ MÝTO  |   ZANIKLÝ SVĚT NA FOTOGRAFIÍCH ENRIQUE STANKO VRÁZE  |
13.11.2017   ÚSTÍ NAD LABEM, LIDICKÉ NÁMĚSTÍ  |  SVATOMARTINSKÉ VÍNO 2017  |  OCHUTNÁVKY LETOŠNÍCH SVATOMARTINSKÝCH VÍN S PROGRAMEM.
15.09.2017 - 01.11.2017   ZÁMEK JAROMĚŘICE NAD ROKYTNOU  |  GALANTNÍ KRATOCHVÍLE  |  VÝSTAVA PLESOVÝCH KOSTÝMŮ A MASEK ZE 17. A 18. STOLETÍ.
28.10.2017   ŠŤÁHLAVY  |  PODZIMNÍ JARMARK NA ZÁMKU KOZEL  |  TRADIČNÍ JARMARK, UKÁZKY ŘEMESEL, MÍSTNÍ DOBROTY, DÍLNIČKY PRO DĚTI.
29.10.2017   STARÉ MĚSTO POD LANDŠTEJNEM  |  NA HRAD LANDŠTEJN ZA BUBÁKY  |  REJ HRADNÍCH STRAŠIDEL A JEJICH ÚKOLY PRO DĚTI, OD 15 H.

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » Vánoce na regionalnitelevizi.cz přinesou i televizní premiéru filmové pohádky

Vánoce na regionalnitelevizi.cz přinesou i televizní premiéru filmové pohádky

PRAHA (10.12.2012) - Česko-slovenský satelitní program regionalnitelevize.cz připravil na období adventu a vánočních svátků pro své diváky řadu zajímavých pořadů. Vedle aktuálního zpravodajství a publicistiky z regionů odvysílá také záznamy vánočních koncertů regionálních uskupení a žáků základních uměleckých škol, záznamy divadelních představení špičkových ochotnických souborů či dokonce televizní premiéru filmové pohádky, oceněné na filmovém festivalu.

.

Na stříbrnou neděli tak regionalnitelevize.cz odvysílá od 18 hodin záznam charitativního koncertu pro dětský domov v Senožatech a ústav sociální péče v Těchobuzi a zlatá neděle ve stejný čas přinese divákům záznam vánočního koncertu kapely Veselá bída s Františkem Segradem, který účinkoval v Horáčkově lyrikálu Kudykam.

Na Štědrý den je pak připraven vánoční díl z cyklu Putování s labužníkem, záznam vánočního galaprogramu souboru Malá Jasénka moderovaného jeho dlouholetým členem Romanem Vojtkem a od 20. hodiny bude vysílána televizní premiéra filmové pohádky Mikola - tenkrát na Koločavě z produkce spolupracujícího občanského sdružení AKZ. Film, ve kterém účinkují lidé s mentálním postižením a jenž byl oceněn na mezinárodním filmovém festivalu Mental Power Prague Film Festival 2011, byl natočen podle předlohy díla Ivana Olbrachta Nikola Šuhaj Loupežník pod taktovkou režiséra Jiřího Svobody. Jeho patronem se stal herec Miroslav Donutil.

Mezi svátky a na Silvestra televize dále odvysílá reprízy exkluzivních rozhovorů s Michalem Horáčkem a profesorem Martinem Hilským, medailon o fenomenálním dostihovém trenérovi Františku Holčákovi či záznamy divadelních představení Roura k rouře pasuje z pera Jacqua Préverta, dále Brouka v hlavě Georgese Feydeaua či Gogolovy Hráče. Připraven je také záznam České mše vánoční Jakuba Jana Ryby v podání žáků ZUŠ z Pelhřimovska a mladých hudebníků. Třešničkou na dortu pak bude záznam společného galakoncertu fokloristů Jarmily Šulákové a Josefa Laži konaného u příležitosti jejich životních jubileí 70 a 80 let.

Televize v průběhu prosince a ledna odvysílá také cyklus dokumentů z produkce TV Noe o záchraně zničených kostelů s názvem Odkaz předků, který poběží v premiéře každou středu od 20.40 hodin.

Aktuální televizní program naleznete na www.regionalnitelevize.cz.

Upoutávka na film Mikola - tenkrát na Koločavě: