VYSÍLÁME V DVB-T, DVB-T2 A NA SATELITU ASTRA 3B   Více zde.

21.06.2019 - 23.06.2019   BÍLINA  |  ŘEZBÁŘSKÝ A MALÍŘSKÝ PLENÉR  |  AKCE SE KONNÁ NA MÍROVÉM NÁMĚSTÍ. V SOBOTU S DOPROVODNÝM PROGRAMEM.
20.06.2019 - 01.09.2019   ZUBŘÍ  |  DĚJINY UDATNÉHO ČESKÉHO NÁRODA   |   VÝSTAVA OBŘÍHO LEPORELA DĚJINY UDATNÉHO ČESKÉHO NÁRODA.
22.06.2019   UHERSKÝ BROD  |  SLUNOVRAT 2019  |  HTTPS://HVEZDARNAUB.CZ/PROGRAM/SLUNOVRAT-2019/
22.06.2019   MLADÁ BOLESLAV  |  DEN 36. PLUKU  |  PŘIPOMENUTÍ VOJÁKŮ ZA CÍSAŘE PÁNA . VHODNÉ PRO DĚTI. OD 14 HODIN
19.06.2019 - 23.06.2019     |  KUNOVSKÉ LÉTO 2019  |  MEZINÁRODNÍ DĚTSKÝ FOLKLORNÍ FESTIVAL V SRDCI SLOVÁCKA.
22.06.2019 - 23.06.2019   RUDNÁ U PRAHY  |  VÝSTAVA MLADÝCH CHOVATELŮ ZVÍŘAT  |  HTTP://MESTORUDNA.CZ/1%2DKRAJSKA%2DVYSTAVA%2DMLADYCH%2DCHOVATELU%2DZVI
20.06.2019 - 23.06.2019   RUDNÁ U PRAHY  |  2. ROČNÍK VÝSTAVY PANENEK  |  HTTP://MESTORUDNA.CZ/2%2DROCNIK%2DVYSTAVY%2DPANENEK/A-1388
18.06.2019 - 01.09.2019   BUČOVICE  |  AŽ PŘILETÍ ČÁP  |  VÝSTAVA DĚTSKÝCH A LOUTKOVÝCH KOČÁRKŮ V MUZEU BUČOVICE
23.06.2019 - 10.07.2019     |  MEZINÁRODNÍ VARHANNÍ FESTIVAL RAKOVNÍK  |
22.06.2019   MLADÁ BOLESLAV  |  VÝROČNÍ DEN 36. PLUKU  |  HISTORICKÉ VOJSKO, UKÁZKY DĚLOSTŘELECTVA, UKÁZKY VÝCVIKU
21.06.2019   VSETÍN  |  DĚTSKÝ DEN V LUHU  |  ODPOLEDNE PLNÉ NETRADIČNÍHO UČENÍ A ZÁBAVNÝCH VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT.
22.06.2019   ROHOVLÁDOVA BĚLÁ  |  40.VÝROČÍ OTEVŘENÍ MŠ  |  7. ZÁŘÍ TOMU BUDE PRÁVĚ 40 LET, KDY BYLA OTEVŘENÁ NAŠE MŠ.
21.06.2019 - 22.06.2019   SKALNÁ  |  VILDŠTEJNSKÝ SLUNOVRAT NA HRADĚ  |  VILDŠTEJNSKÝ SLUNOVRATVYSTOUPÍ KEKS, ARGEMA, MANDRAGE 21.6.19
22.06.2019   KYNŠPERK N. O.   |   VÝSTAVA DOMÁCÍCH ZVÍŘAT  |  VÝSTAVA DRŮBEŽE,HOLUBU, KRÁLÍKŮ,EXOTŮ OD 8-17H
22.06.2019   BRANOV  |  POCHOD KRAJEM OTY PAVLA  |
01.06.2019 - 22.09.2019   MLADÁ BOLESLAV  |  VYŘEŠ ZLOČIN -STOPA  |  INTERAKTIVNÍ VÝSTAVA. VERNISÁŽ 1.6.2019 OD 17 HODIN
28.05.2019 - 30.06.2019   MĚLNÍK  |  FENOMÉN KINDER  |  VÝSTAVA SOUBORŮ POSTAVIČEK NEJEN Z KINDER VAJÍČEK V KAVÁRNĚ MUZEA.
20.06.2019 - 25.08.2019   MĚLNÍK  |  SVĚT KOSTIČEK  |  VÝSTAVA MODELŮ ZE STAVEBNICE LEGO® S HERNOU V MĚLNICKÉM MUZEU.
07.06.2019 - 29.09.2019   PLZEŇ  |  VÝSTAVA KUBIŠTA – FILLA  |
21.06.2019 - 22.06.2019   NOVÝ HROZENKOV  |  SVATOJÁNSKÉ OHNĚ  |  OHEŇ JE VÝZNAMNÝ SYMBOL SAMOTNÉHO SLUNCE.

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » Magazín z české vědy od února na regionalnitelevizi.cz

Magazín z české vědy od února na regionalnitelevizi.cz

PRAHA (30.1.2013) - Česko - slovenský satelitní program regionalnitelevize.cz věnovaný zpravodajství a publicistice z regionů prohlubuje spolupráci s Akademií věd ČR. Od února bude vysílat pravidelný měsíční magazín věnovaný novinkám v oblasti vědy a techniky. Od února se však chystají i další programové změny.

Spolupráci se Střediskem společných činností Akademie věd ČR zahájila regionalnitelevize.cz již v loňském roce, krátce po startu satelitního vysílání. "Nejprve byly do vysílání zařazovány samostatné reportáže z produkce televizního studia Akademie věd, v první polovině listopadu jsme již vysílali pravidelné Minuty z Týdne vědy a techniky a od února dostane produkce Střediska společných činností Akademie věd v našem programovém schématu pravidelný vysílací blok," uvedla ředitelka televize Eva Stejskalová.

Magazín se bude věnovat zejména tématům, která zatím zůstávají divákům celoplošných televizí skrytá, ale přesto jsou velmi zajímavá. "Na více než padesáti ústavech Akademie věd usilují vědci o objevování dosud skrytých tajemství. My se chceme pokusit ty nejzajímavější události české vědy zprostředkovat televizním divákům. Věda je velké dobrodružství a náš Videojournal by měl být alespoň malým okénkem do tohoto světa," přiblížil za tvůrce pořadu Václav Špaček z Odboru audiovizuálních technologií Střediska společných činností AV ČR.

Měsíční vědecký magazín Videojournal bude na programu regionalnitelevize.cz premiérově vysílán vždy první neděli v měsíci od 19 hodin, počínaje 3. únorem 2013.

Od 1. února dojde také ke změně vysílacích časů zpravodajství z některých regionú. Zprávy z Liberecka a Jablonecka budou vysílány v premiéře v 17:00 hodin, zpravodajský blok Slovácka a Zlínska se přesunuje na 18. hodinu a magazín z Ostravska a Bohumína bude premiérově vysílán ve 20:20 hodin. Diváky o změnách budeme informovat také prostřednictvím textových informací ve spodní čísti obrazovky.

17:40                 - Na větvi!