10.11.2017 - 11.11.2017   PRAHA - EMAUZSKÝ KLÁŠTER  |  POPULISMUS V EVROPĚ A OBRANYSCHOPNÁ DEMOKRACIE  |  KONFERENCE PRO VEŘEJNOST. VÍCE INFORMACÍ NA WWW.KRESTANSKAAKADEMIE.CZ
11.11.2017   BLŠANY U LOUN  |  POCHOD ALPSKÝCH ČERTŮ V BLŠANECH U LOUN  |  POCHOD ALPSKÝCH ČERTŮ V BLŠANECH U LOUN
20.11.2017 - 24.11.2017   VYSOKÉ MÝTO  |  XIV. ROČNÍK CESTOVATELSKÉHO FESTIVALU OKOLO SVĚTA  |  TRADIČNÍ TÝDEN PLNÝ CESTOPISNÝCH PŘEDNÁŠEK.
28.10.2017 - 29.10.2017   SUŠICE  |  ŠUMAVA- PŘÍBĚH LESA ANEB VÁCHALOVSKÁ DIVADELNÍ POUŤ  |
27.10.2017 - 17.11.2017   PRAHA 15 - HOSTIVAŘ  |  PUTOVNÍ VÝSTAVA ZACHRAŇME NAŠE DĚTI  |  PUTOVNÍ VÝSTAVY ZACHRAŇME NAŠE DĚTI
02.11.2017 - 30.11.2017   FRÝDEK-MÍSTEK  |  SLOVANÉ V HORNÍM POVÁŽÍ  |  VÝSTAVA ZAPŮJČENA Z POVÁŽSKÉHO MÚZEA V ŽILINĚ.
11.11.2017   KRASLICE  |  KONCERT  |  LACO DECZI & CELULA NEW YORK
03.10.2017 - 26.11.2017   ZÁMEK VSETÍN  |  JARÉ AJ OZIMÉ...  |   VÝSTAVA OBRAZŮ A KERAMIKY MANŽELŮ VAŠKOVÝCH.
28.10.2017   ŽĎÁR NAD SÁZAVOU  |  DEN VENKOVA  |  JAK SE ŽILO A ŽIJE NA PANSTVÍ OD 13. STOLETÍ. PSTRUZI, KONĚ, PŘÍRODA.
23.11.2017   VSETÍN  |  JAMES HARRIES /UK/  |  OSOBITÝ BRITSKÝ PÍSNIČKÁŘ VYRÁŽÍ NA TURNÉ.
10.11.2017   VSETÍN  |  SLZA  |  KONCERT POPULÁRNÍ ČESKÉ KAPELY.
29.10.2017   VSETÍN  |  JARMILA ŠULÁKOVÁ IN MEMORIAM  |  VZPOMÍNKOVÝ KONCERT A ZVLÁŠTNÍ CENA MĚSTA VSETÍNA IN MEMORIAM.
27.10.2017   VSETÍN  |  SHILPA RAY /USA/  |  KONCERT NEWYORSKÉ ZPĚVAČKY INDICKÉHO PŮVODU. SUPPORT: KATKA MRLINOVÁ
16.12.2017   KAPLICE  |  KRAMPUS SHOW 2017  |  PŘEHLÍDKA VÍCE NEŽ 400 MASEK DÉMONICKÝCH BYTOSTÍ KRAMPUS.
28.10.2017   OSTRAVA - PORUBA  |  KOLOBĚŽKA PORUBA  |  ZÁVOD 5 KM, ZÁVOD I PRO DĚTI REGISTRACE WWW.BOKOLOBKATYM.CZ
03.10.2017 - 24.11.2017   VYSOKÉ MÝTO  |   ZANIKLÝ SVĚT NA FOTOGRAFIÍCH ENRIQUE STANKO VRÁZE  |
13.11.2017   ÚSTÍ NAD LABEM, LIDICKÉ NÁMĚSTÍ  |  SVATOMARTINSKÉ VÍNO 2017  |  OCHUTNÁVKY LETOŠNÍCH SVATOMARTINSKÝCH VÍN S PROGRAMEM.
15.09.2017 - 01.11.2017   ZÁMEK JAROMĚŘICE NAD ROKYTNOU  |  GALANTNÍ KRATOCHVÍLE  |  VÝSTAVA PLESOVÝCH KOSTÝMŮ A MASEK ZE 17. A 18. STOLETÍ.
28.10.2017   ŠŤÁHLAVY  |  PODZIMNÍ JARMARK NA ZÁMKU KOZEL  |  TRADIČNÍ JARMARK, UKÁZKY ŘEMESEL, MÍSTNÍ DOBROTY, DÍLNIČKY PRO DĚTI.
29.10.2017   STARÉ MĚSTO POD LANDŠTEJNEM  |  NA HRAD LANDŠTEJN ZA BUBÁKY  |  REJ HRADNÍCH STRAŠIDEL A JEJICH ÚKOLY PRO DĚTI, OD 15 H.

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » Magazín z české vědy od února na regionalnitelevizi.cz

Magazín z české vědy od února na regionalnitelevizi.cz

PRAHA (30.1.2013) - Česko - slovenský satelitní program regionalnitelevize.cz věnovaný zpravodajství a publicistice z regionů prohlubuje spolupráci s Akademií věd ČR. Od února bude vysílat pravidelný měsíční magazín věnovaný novinkám v oblasti vědy a techniky. Od února se však chystají i další programové změny.

Spolupráci se Střediskem společných činností Akademie věd ČR zahájila regionalnitelevize.cz již v loňském roce, krátce po startu satelitního vysílání. "Nejprve byly do vysílání zařazovány samostatné reportáže z produkce televizního studia Akademie věd, v první polovině listopadu jsme již vysílali pravidelné Minuty z Týdne vědy a techniky a od února dostane produkce Střediska společných činností Akademie věd v našem programovém schématu pravidelný vysílací blok," uvedla ředitelka televize Eva Stejskalová.

Magazín se bude věnovat zejména tématům, která zatím zůstávají divákům celoplošných televizí skrytá, ale přesto jsou velmi zajímavá. "Na více než padesáti ústavech Akademie věd usilují vědci o objevování dosud skrytých tajemství. My se chceme pokusit ty nejzajímavější události české vědy zprostředkovat televizním divákům. Věda je velké dobrodružství a náš Videojournal by měl být alespoň malým okénkem do tohoto světa," přiblížil za tvůrce pořadu Václav Špaček z Odboru audiovizuálních technologií Střediska společných činností AV ČR.

Měsíční vědecký magazín Videojournal bude na programu regionalnitelevize.cz premiérově vysílán vždy první neděli v měsíci od 19 hodin, počínaje 3. únorem 2013.

Od 1. února dojde také ke změně vysílacích časů zpravodajství z některých regionú. Zprávy z Liberecka a Jablonecka budou vysílány v premiéře v 17:00 hodin, zpravodajský blok Slovácka a Zlínska se přesunuje na 18. hodinu a magazín z Ostravska a Bohumína bude premiérově vysílán ve 20:20 hodin. Diváky o změnách budeme informovat také prostřednictvím textových informací ve spodní čísti obrazovky.