26.11.2017   PRUSINOVICE  |  LADÍME  |  KOSTEL SV.KATEŘINY, V 16:00 HODIN KONCER
18.12.2017   BRNO  |  VÁNOČNÍ KONCERT KOCIÁNKY  |  VÁNOČNÍ KONCERT V PODÁNÍ NEVIDOMÝCH ZPĚVÁKŮ SBORU NADĚJE Z BRNA-CHRLIC
24.11.2017 - 26.11.2017   ČESKÉ BUDĚJOVICE  |  4. REGIONÁLNÍ VÝBĚROVÁ KONFERENCE EVROPSKÉHO PARLAMENTU MLÁDEŽE V ČR  |
02.12.2017 - 03.12.2017   ZÁBŘEH   |  VÝSTAVA BETLÉMŮ ZE SOUKROMÉ SBÍRKY  |  MOŽNOST MALOVÁNÍ PERNÍKŮ. OD 9.00 DO 18.00 . POSTŘELMOVSKÁ 42
25.11.2017 - 26.11.2017   KOSOV  |  VÁNOCE S VŮNÍ JABLEK  |  SOUTĚŽ O NEJVĚTŠÍ JABLKO, VÝTVARNÉ PRÁCE, FOTOGRAFIE I VÁNOČNÍ DEKORAC
09.12.2017   LITOMĚŘICE  |  EBRU – TAJEMNÁ TECHNIKA DÁLNÉHO VÝCHODU (PŘEDNÁŠKA)  |  PŘEDNÁŠKA O MRAMOROVANÝCH PAPÍRECH.
02.12.2017   LITOMĚŘICE  |  VYROBME SI KNÍŽKU – TVOŘIVÁ DÍLNA PRO DĚTI I DOSPĚLÉ   |
02.12.2017   ČESKÁ SKALICE, VILA ČERYCH   |  ADVENTNÍ TRHY A MIKULÁŠ VE VILE ČERYCH   |  LOUTKOVÉ DIVADLO, ZPÍVÁNÍ KOLED, ATD.
07.12.2017   ROŽNOV POD RADHOŠTĚM  |  VÁNOČNÍ KONCERT VÁCLAV HUDEČEK, MARTIN HROCH A MUSICA MINORE  |
02.12.2017 - 03.12.2017   VIMPERK  |  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ RÁDIA EPIGON  |  STUDENTI PŘIPRAVILI DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ ŠKOLNÍHO RÁDIA EPIGON
09.12.2017   VYŠKOV  |  TIFFANY ŠPERK  |  PŘIJĎTE SI VYTVOŘIT ORIGINÁLNÍ DÁREK, VÍCE NA WWW.MUZEUM-VYSKOVSKA.CZ
26.11.2017   VYŠKOV  |  SVATÁ KATEŘINA VĚŠI HÓSLE DO KOMINA  |  VYSTUPUJE TRNKA A KLEBETNÍČEK.
29.11.2017   PRAHA  |  ENTENTÝKY V NEMOCNICI  |  PŘEDSTAVENÍ PRO DĚTI Z PSYCHIATRICKÉ NEMOCNICE V BOHNICÍCH
16.11.2017 - 01.12.2017   PLZEŇSKO, GALERIE KLATOVY – KLENOVÁ   |  BENEFIČNÍ AUKCE PRO HOSPIC  |  NEVŠEDNÍ BENEFIČNÍ AUKCE PRO PLZEŇSKÝ HOSPIC.
28.11.2017   SOBĚSLAV  |  ANI SPOLU, ANI BEZ SEBE  |  DOIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ - JANA PAULOVÁ A DAVID SUCHAŘÍPA
09.11.2017 - 04.02.2018   LITOMĚŘICE  |  TAJEMSTVÍ BAROKNÍ KNIHY – VÝSTAVA  |  VERNISÁŽ PROBĚHNE 9. 11. V 17 H. VÍCE NA WWW.MUZEUMLITOMERICE.CZ.

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » TZ: Regionalnitelevize.cz vstupuje do RS8 a potvrzuje pozici lídra na regionálním televizním trhu

PRAHA (16. 9. 2015) - Regionalnitelevize.cz, která se jako jediný celostátní tematický program už tři roky věnuje regionálnímu zpravodajství z moravských, českých a slezských regionů, vstupuje 1. 10. 2015 do Regionální sítě 8 Českých radiokomunikací. Potvrzuje a posiluje tak pozici lídra na regionálním televizním trhu jakožto jediná a pro regionální televize z celé ČR zásadní celoplošná
platforma pro šíření jejich obsahu.

Regionalnitelevize.cz vysílala dosud zejména na satelitu Astra, v sítích kabelových operátorů a ve vybraných regionech v rámci pozemního digitálního vysílání. Vstupem do RS8 ČRa získává pozemní digitální šíření ve všech krajských aglomeracích. RS8 totiž pokrývá svým signálem téměř 60% obyvatelstva. "Když uvážíme, že pozemní digitální vysílání využívá pro svůj příjem přibližně 50%
obyvatel ČR, pak tímto krokem získáme dalších více než 3 miliony potenciálních diváků. V souvislosti s tím jednáme s ATO o vstupu do tv metrového měření od 1. 1. 2016 tak, abychom co nejdříve v roce 2016 disponovali denními daty," uvedla Eva Stejskalová, jednatelka společnosti Regionální televize CZ s.r.o. provozující program regionalnitelevize.cz.

Regionalnitelevize.cz se tak stává pro regionální televize z celé ČR zásadní vysílací platformou. Tuto skutečnost potvrdil na tiskové konferenci uspořádané ke vstupu programu do RS8 16. 9. na Žižkovském vysílači předseda Asociace regionálních a lokálních televizí (ARLT) Jan Dudek. Obě strany pak v tomto smyslu podepsaly Memorandum o spolupráci. „Hlavním smyslem spolupráce je vytvoření české regionální zpravodajské sítě složené z členů nebo sympatizantů ARLT. Naši kolegové budou uplatňovat svou produkci vedle vlastních distribučních kanálu především v programu regionalnitelevize.cz," řekl k podpisu memoranda Jan Dudek.

Regionalnitelevize.cz vysílá 24 hodin ve čtyřhodinových smyčkách, během nichž se v pravidelných časech vystřídají regionální zprávy a publicistika ze všech koutů naší vlasti, včetně celostátně zajímavých magazínů a dokumentů. "Toto programové schéma se nám po všech stránkách osvědčilo, diváci si na něj zvykli, a proto jej nebudeme měnit. Zůstáváme dál televizí zaměřenou výhradně na zajímavosti z regionů ve všech oblastech lidského života, budeme dál našim divákům přinášet aktuální a zejména pozitivní zprávy z regionů a zůstáváme dál celoplošnou televizí dostupnou pro každého," poznamenala Stejskalová s tím, že se vstupem programu do RS8 se na programu vedle stávajících formátů prezentujících například český průmysl, zemědělství či vědu a výzkum objeví i formáty zcela nové. "Jedním z nich je náš původní cyklus Žijí mezi námi, který představí v monotematických medailonech výrazné osobnosti našich regionů," uzavřela.