17.12.2017   MLADÁ BOLESLAV  |  PUTOVÁNÍ K BETLÉMU  |  TŘI MUDRCI Z VÝCHODU SE V 15:00 SETKAJÍ NA ČESKOBRATRSKÉM NÁM.
09.12.2017 - 23.12.2017   PRAHA 6  |  VÁNOCE NA DLABAČOVĚ  |  POJĎTE SI ZPŘÍJEMNIT PŘEDVÁNOČNÍ CHVILKY DO KINA DLABAČOV.
16.12.2017 - 17.12.2017   NEUBUZ  |  VALAŠSKÁ VÝSTAVA BETLÉMŮ  |  ZVEME NA 10.VÝSTAVU BETLÉMŮ, UKÁZKU VALAŠSKÉ JIZBY, LIDOVÝCH ŘEMESEL.
18.12.2017   BRNO  |  VÁNOČNÍ KONCERT KOCIÁNKY  |  VÁNOČNÍ KONCERT V PODÁNÍ NEVIDOMÝCH ZPĚVÁKŮ SBORU NADĚJE Z BRNA-CHRLIC
09.11.2017 - 04.02.2018   LITOMĚŘICE  |  TAJEMSTVÍ BAROKNÍ KNIHY – VÝSTAVA  |  VERNISÁŽ PROBĚHNE 9. 11. V 17 H. VÍCE NA WWW.MUZEUMLITOMERICE.CZ.
16.12.2017   KAPLICE  |  KRAMPUS SHOW 2017  |  PŘEHLÍDKA VÍCE NEŽ 400 MASEK DÉMONICKÝCH BYTOSTÍ KRAMPUS.
27.09.2017 - 31.12.2017   MLADÁ BOLESLAV  |  POVĚSTNÉ BÁCHORKY MLADOBOLESLAVSKA  |  EXTERIÉROVÁ VÝSTAVA NA HRADĚ.

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » TZ: Regionalnitelevize.cz vstupuje do RS8 a potvrzuje pozici lídra na regionálním televizním trhu

PRAHA (16. 9. 2015) - Regionalnitelevize.cz, která se jako jediný celostátní tematický program už tři roky věnuje regionálnímu zpravodajství z moravských, českých a slezských regionů, vstupuje 1. 10. 2015 do Regionální sítě 8 Českých radiokomunikací. Potvrzuje a posiluje tak pozici lídra na regionálním televizním trhu jakožto jediná a pro regionální televize z celé ČR zásadní celoplošná
platforma pro šíření jejich obsahu.

Regionalnitelevize.cz vysílala dosud zejména na satelitu Astra, v sítích kabelových operátorů a ve vybraných regionech v rámci pozemního digitálního vysílání. Vstupem do RS8 ČRa získává pozemní digitální šíření ve všech krajských aglomeracích. RS8 totiž pokrývá svým signálem téměř 60% obyvatelstva. "Když uvážíme, že pozemní digitální vysílání využívá pro svůj příjem přibližně 50%
obyvatel ČR, pak tímto krokem získáme dalších více než 3 miliony potenciálních diváků. V souvislosti s tím jednáme s ATO o vstupu do tv metrového měření od 1. 1. 2016 tak, abychom co nejdříve v roce 2016 disponovali denními daty," uvedla Eva Stejskalová, jednatelka společnosti Regionální televize CZ s.r.o. provozující program regionalnitelevize.cz.

Regionalnitelevize.cz se tak stává pro regionální televize z celé ČR zásadní vysílací platformou. Tuto skutečnost potvrdil na tiskové konferenci uspořádané ke vstupu programu do RS8 16. 9. na Žižkovském vysílači předseda Asociace regionálních a lokálních televizí (ARLT) Jan Dudek. Obě strany pak v tomto smyslu podepsaly Memorandum o spolupráci. „Hlavním smyslem spolupráce je vytvoření české regionální zpravodajské sítě složené z členů nebo sympatizantů ARLT. Naši kolegové budou uplatňovat svou produkci vedle vlastních distribučních kanálu především v programu regionalnitelevize.cz," řekl k podpisu memoranda Jan Dudek.

Regionalnitelevize.cz vysílá 24 hodin ve čtyřhodinových smyčkách, během nichž se v pravidelných časech vystřídají regionální zprávy a publicistika ze všech koutů naší vlasti, včetně celostátně zajímavých magazínů a dokumentů. "Toto programové schéma se nám po všech stránkách osvědčilo, diváci si na něj zvykli, a proto jej nebudeme měnit. Zůstáváme dál televizí zaměřenou výhradně na zajímavosti z regionů ve všech oblastech lidského života, budeme dál našim divákům přinášet aktuální a zejména pozitivní zprávy z regionů a zůstáváme dál celoplošnou televizí dostupnou pro každého," poznamenala Stejskalová s tím, že se vstupem programu do RS8 se na programu vedle stávajících formátů prezentujících například český průmysl, zemědělství či vědu a výzkum objeví i formáty zcela nové. "Jedním z nich je náš původní cyklus Žijí mezi námi, který představí v monotematických medailonech výrazné osobnosti našich regionů," uzavřela.

Pavel Smutný