10.11.2017 - 11.11.2017   PRAHA - EMAUZSKÝ KLÁŠTER  |  POPULISMUS V EVROPĚ A OBRANYSCHOPNÁ DEMOKRACIE  |
11.11.2017   BLŠANY U LOUN  |  POCHOD ALPSKÝCH ČERTŮ V BLŠANECH U LOUN  |  POCHOD ALPSKÝCH ČERTŮ V BLŠANECH U LOUN
20.11.2017 - 24.11.2017   VYSOKÉ MÝTO  |  XIV. ROČNÍK CESTOVATELSKÉHO FESTIVALU OKOLO SVĚTA  |  TRADIČNÍ TÝDEN PLNÝ CESTOPISNÝCH PŘEDNÁŠEK.
28.10.2017 - 29.10.2017   SUŠICE  |  ŠUMAVA- PŘÍBĚH LESA ANEB VÁCHALOVSKÁ DIVADELNÍ POUŤ  |
27.10.2017 - 17.11.2017   PRAHA 15 - HOSTIVAŘ  |  PUTOVNÍ VÝSTAVA ZACHRAŇME NAŠE DĚTI  |  PUTOVNÍ VÝSTAVY ZACHRAŇME NAŠE DĚTI
02.11.2017 - 30.11.2017   FRÝDEK-MÍSTEK  |  SLOVANÉ V HORNÍM POVÁŽÍ  |  VÝSTAVA ZAPŮJČENA Z POVÁŽSKÉHO MÚZEA V ŽILINĚ.
11.11.2017   KRASLICE  |  KONCERT  |  LACO DECZI & CELULA NEW YORK
03.10.2017 - 26.11.2017   ZÁMEK VSETÍN  |  JARÉ AJ OZIMÉ...  |   VÝSTAVA OBRAZŮ A KERAMIKY MANŽELŮ VAŠKOVÝCH.
28.10.2017   ŽĎÁR NAD SÁZAVOU  |  DEN VENKOVA  |  JAK SE ŽILO A ŽIJE NA PANSTVÍ OD 13. STOLETÍ. PSTRUZI, KONĚ, PŘÍRODA.
23.11.2017   VSETÍN  |  JAMES HARRIES /UK/  |  OSOBITÝ BRITSKÝ PÍSNIČKÁŘ VYRÁŽÍ NA TURNÉ.
10.11.2017   VSETÍN  |  SLZA  |  KONCERT POPULÁRNÍ ČESKÉ KAPELY.
29.10.2017   VSETÍN  |  JARMILA ŠULÁKOVÁ IN MEMORIAM  |  VZPOMÍNKOVÝ KONCERT A ZVLÁŠTNÍ CENA MĚSTA VSETÍNA IN MEMORIAM.
27.10.2017   VSETÍN  |  SHILPA RAY /USA/  |  KONCERT NEWYORSKÉ ZPĚVAČKY INDICKÉHO PŮVODU. SUPPORT: KATKA MRLINOVÁ
16.12.2017   KAPLICE  |  KRAMPUS SHOW 2017  |  PŘEHLÍDKA VÍCE NEŽ 400 MASEK DÉMONICKÝCH BYTOSTÍ KRAMPUS.
28.10.2017   OSTRAVA - PORUBA  |  KOLOBĚŽKA PORUBA  |  ZÁVOD 5 KM, ZÁVOD I PRO DĚTI REGISTRACE WWW.BOKOLOBKATYM.CZ
03.10.2017 - 24.11.2017   VYSOKÉ MÝTO  |   ZANIKLÝ SVĚT NA FOTOGRAFIÍCH ENRIQUE STANKO VRÁZE  |
13.11.2017   ÚSTÍ NAD LABEM, LIDICKÉ NÁMĚSTÍ  |  SVATOMARTINSKÉ VÍNO 2017  |  OCHUTNÁVKY LETOŠNÍCH SVATOMARTINSKÝCH VÍN S PROGRAMEM.
15.09.2017 - 01.11.2017   ZÁMEK JAROMĚŘICE NAD ROKYTNOU  |  GALANTNÍ KRATOCHVÍLE  |  VÝSTAVA PLESOVÝCH KOSTÝMŮ A MASEK ZE 17. A 18. STOLETÍ.
28.10.2017   ŠŤÁHLAVY  |  PODZIMNÍ JARMARK NA ZÁMKU KOZEL  |  TRADIČNÍ JARMARK, UKÁZKY ŘEMESEL, MÍSTNÍ DOBROTY, DÍLNIČKY PRO DĚTI.
29.10.2017   STARÉ MĚSTO POD LANDŠTEJNEM  |  NA HRAD LANDŠTEJN ZA BUBÁKY  |  REJ HRADNÍCH STRAŠIDEL A JEJICH ÚKOLY PRO DĚTI, OD 15 H.

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » TZ: Regionalnitelevize.cz vstupuje do RS8 a potvrzuje pozici lídra na regionálním televizním trhu

PRAHA (16. 9. 2015) - Regionalnitelevize.cz, která se jako jediný celostátní tematický program už tři roky věnuje regionálnímu zpravodajství z moravských, českých a slezských regionů, vstupuje 1. 10. 2015 do Regionální sítě 8 Českých radiokomunikací. Potvrzuje a posiluje tak pozici lídra na regionálním televizním trhu jakožto jediná a pro regionální televize z celé ČR zásadní celoplošná
platforma pro šíření jejich obsahu.

Regionalnitelevize.cz vysílala dosud zejména na satelitu Astra, v sítích kabelových operátorů a ve vybraných regionech v rámci pozemního digitálního vysílání. Vstupem do RS8 ČRa získává pozemní digitální šíření ve všech krajských aglomeracích. RS8 totiž pokrývá svým signálem téměř 60% obyvatelstva. "Když uvážíme, že pozemní digitální vysílání využívá pro svůj příjem přibližně 50%
obyvatel ČR, pak tímto krokem získáme dalších více než 3 miliony potenciálních diváků. V souvislosti s tím jednáme s ATO o vstupu do tv metrového měření od 1. 1. 2016 tak, abychom co nejdříve v roce 2016 disponovali denními daty," uvedla Eva Stejskalová, jednatelka společnosti Regionální televize CZ s.r.o. provozující program regionalnitelevize.cz.

Regionalnitelevize.cz se tak stává pro regionální televize z celé ČR zásadní vysílací platformou. Tuto skutečnost potvrdil na tiskové konferenci uspořádané ke vstupu programu do RS8 16. 9. na Žižkovském vysílači předseda Asociace regionálních a lokálních televizí (ARLT) Jan Dudek. Obě strany pak v tomto smyslu podepsaly Memorandum o spolupráci. „Hlavním smyslem spolupráce je vytvoření české regionální zpravodajské sítě složené z členů nebo sympatizantů ARLT. Naši kolegové budou uplatňovat svou produkci vedle vlastních distribučních kanálu především v programu regionalnitelevize.cz," řekl k podpisu memoranda Jan Dudek.

Regionalnitelevize.cz vysílá 24 hodin ve čtyřhodinových smyčkách, během nichž se v pravidelných časech vystřídají regionální zprávy a publicistika ze všech koutů naší vlasti, včetně celostátně zajímavých magazínů a dokumentů. "Toto programové schéma se nám po všech stránkách osvědčilo, diváci si na něj zvykli, a proto jej nebudeme měnit. Zůstáváme dál televizí zaměřenou výhradně na zajímavosti z regionů ve všech oblastech lidského života, budeme dál našim divákům přinášet aktuální a zejména pozitivní zprávy z regionů a zůstáváme dál celoplošnou televizí dostupnou pro každého," poznamenala Stejskalová s tím, že se vstupem programu do RS8 se na programu vedle stávajících formátů prezentujících například český průmysl, zemědělství či vědu a výzkum objeví i formáty zcela nové. "Jedním z nich je náš původní cyklus Žijí mezi námi, který představí v monotematických medailonech výrazné osobnosti našich regionů," uzavřela.