01.05.2018   VESELÍ N. MOR.  |  ODEMYKÁNÍ PLAVEBNÍ SEZÓNY NA BAŤOVĚ KANÁLE  |  KŘEST KNIHY O BAŤÁKU,LODNÍ POŠTA,PROGRAM PRO DĚTI,HVĚZDÁRNA A PLAVBY
28.04.2018 - 29.04.2018   OSEK  |  100 LET OD ZALOŽENÍ ČESKOSLOVENSKA  |   VÝSTAVA LEGIOVLAKU, POJÍZDNÉHO MUZEA NA KOLEJÍCH V ŽST. OSEK M.
28.04.2018   VELKÉ LOSINY  |  VC VELKÉ LOSINY ZÁVODY HORSKÝCH KOL  |  ZÁVODY HORSKÝCH KOL XC PRO VŠECHNY KATEGORIE OD NEJMENŠÍCH PO VETERÁNY
01.05.2018   SUDOMĚŘICE   |  ODEMYKÁNÍ PLAVEBNÍ SEZÓNY POD VÝKLOPNÍKEM   |  80. VÝROČÍ ZAHÁJENÍ PROVOZU VODNÍ CESTY 14H ZAHÁJENÍ 14H-17H PLAVBA
18.04.2018 - 25.05.2018   BENÁTKY NAD JIZEROU  |  TISÍC ODSTÍNŮ KRAJINY  |  VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ CESTOVATELKY ING. ALENY KRATOCHVÍLOVÉ.
01.05.2018 - 31.12.2018   BĚLÁ POD BEZDĚZEM  |  PODBEZDĚZÍ V PROMĚNÁCH ČASU  |  ZAJÍMAVÁ MÍSTA SPOJENÁ S ŘADOU STARÝCH POVĚSTÍ A BÁJÍ.
01.05.2018 - 31.08.2018   BRNO  |  COSMOS DISCOVERY  |  NEJVĚTŠÍ PUTOVNÍ VÝSTAVA KOSMONAUTIKY SVĚTA.
01.05.2018   PRAHA  |  BRNO ZPÍVÁ PRAZE - ČESKÉ MUZEUM HUDBY  |  PĚVECKÝ SBOR LUMÍR ZAZPÍVÁ OD 15 H. RYBU, LUKÁŠE, LIDOVÉ PÍSNĚ...
28.04.2018   PRAHA  |  BRNO ZPÍVÁ PRAZE - LORETA  |  PĚVECKÝ SBOR LUMÍR A R. REJŠEK UVEDOU V 18 H. RYBU, LUKÁŠE, TUČAPSKÉHO
02.05.2018 - 08.06.2018   MLADÁ BOLESLAV  |  OBRÁZKY Z MLADÉ BOLESLAVI – PTÁK  |  PODOBY MLADOBOLESLAVSKÉ ČTVRTI PTÁK OD 2. POL.19. AŽ PO ZAČÁTEK 20 STO
01.04.2018 - 03.06.2018   MLADÁ BOLESLAV  |  ŠATY DĚLAJÍ ČLOVĚKA,   |  VÝSTAVA VĚNOVÁNA MÓDĚ 20. A 30. LET 20. STOLETÍ
01.05.2018 - 31.05.2018   M. BOLESLAV  |  POVĚSTNÉ BÁCHORKY MLADOBOLESLAVSKA  |  EXTERIÉROVÁ VÝSTAVA
30.04.2018 - 01.05.2018   KRYRY   |  19. SVÁTEK DOBRÉ NÁLADY   |  TRADIČNÍ AKCE S PRŮVODEM ALEGORICKÝCH VOZŮ A KONCERTŮ.
28.04.2018 - 29.04.2018   ČERNUC U VELVAR   |  MISTROVSTVÍ ČR V TRUCK TRIALU   |  SOUTĚŽ UPRAVENÝCH NÁKLADNÍCH VOZŮ V EXTRÉMNĚ TĚŽKÉM TERÉNU.
05.05.2018   PETROV U STÁŽNICE  |  MÍSTNÍ VÝSTAVA VÍN - PETROV PLŽE  |  PŘIJĎTE OCHUTNAT Z VÍCE NEŽ 300 VZORKŮ VÍNA. ZAHRAJE CIMBÁLOVÁ MUZIKA.
28.04.2018   CHYŠE  |  STEZKOU KARLA ČAPKA  |  TURISTICKÝ POCHOD-TRASY 10,15,25,35 KM
03.05.2018   ÚSTÍ NAD LABEM  |  MEZINÁRODNÍ DEN LESNÍCH ŠKOLEK  |   3.5.2018 OD 14:30 H HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/EVENTS/154403425235370/
03.05.2018 - 24.06.2018   VYŠKOV  |  HISTORIE ŽIDŮ V ČECHÁCH A NA MORAVĚ  |  PUTOVNÍ VÝSTAVA ŽIDOVSKÉHO MUZEA V PRAZE
25.04.2018 - 01.07.2018   VYŠKOV  |   NOVÉ PŘÍRŮSTKY V MUZEU  |  VÝSTAVA NÁVŠTĚVNÍKŮM NABÍZÍ VÝBĚR Z NEJNOVĚJŠÍCH PŘÍRŮSTKŮ DO SBÍRKY
01.05.2018   ČISTÁ U HOREK  |  POHÁR VELITELE SDH  |  XVII. ROČNÍK SOUTĚŽE MLADÝCH HASIČŮ V POŽÁR. ÚTOKU OD 13:00 NA HŘIŠTI

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » TZ: Regionalnitelevize.cz vstupuje do RS8 a potvrzuje pozici lídra na regionálním televizním trhu

PRAHA (16. 9. 2015) - Regionalnitelevize.cz, která se jako jediný celostátní tematický program už tři roky věnuje regionálnímu zpravodajství z moravských, českých a slezských regionů, vstupuje 1. 10. 2015 do Regionální sítě 8 Českých radiokomunikací. Potvrzuje a posiluje tak pozici lídra na regionálním televizním trhu jakožto jediná a pro regionální televize z celé ČR zásadní celoplošná
platforma pro šíření jejich obsahu.

Regionalnitelevize.cz vysílala dosud zejména na satelitu Astra, v sítích kabelových operátorů a ve vybraných regionech v rámci pozemního digitálního vysílání. Vstupem do RS8 ČRa získává pozemní digitální šíření ve všech krajských aglomeracích. RS8 totiž pokrývá svým signálem téměř 60% obyvatelstva. "Když uvážíme, že pozemní digitální vysílání využívá pro svůj příjem přibližně 50%
obyvatel ČR, pak tímto krokem získáme dalších více než 3 miliony potenciálních diváků. V souvislosti s tím jednáme s ATO o vstupu do tv metrového měření od 1. 1. 2016 tak, abychom co nejdříve v roce 2016 disponovali denními daty," uvedla Eva Stejskalová, jednatelka společnosti Regionální televize CZ s.r.o. provozující program regionalnitelevize.cz.

Regionalnitelevize.cz se tak stává pro regionální televize z celé ČR zásadní vysílací platformou. Tuto skutečnost potvrdil na tiskové konferenci uspořádané ke vstupu programu do RS8 16. 9. na Žižkovském vysílači předseda Asociace regionálních a lokálních televizí (ARLT) Jan Dudek. Obě strany pak v tomto smyslu podepsaly Memorandum o spolupráci. „Hlavním smyslem spolupráce je vytvoření české regionální zpravodajské sítě složené z členů nebo sympatizantů ARLT. Naši kolegové budou uplatňovat svou produkci vedle vlastních distribučních kanálu především v programu regionalnitelevize.cz," řekl k podpisu memoranda Jan Dudek.

Regionalnitelevize.cz vysílá 24 hodin ve čtyřhodinových smyčkách, během nichž se v pravidelných časech vystřídají regionální zprávy a publicistika ze všech koutů naší vlasti, včetně celostátně zajímavých magazínů a dokumentů. "Toto programové schéma se nám po všech stránkách osvědčilo, diváci si na něj zvykli, a proto jej nebudeme měnit. Zůstáváme dál televizí zaměřenou výhradně na zajímavosti z regionů ve všech oblastech lidského života, budeme dál našim divákům přinášet aktuální a zejména pozitivní zprávy z regionů a zůstáváme dál celoplošnou televizí dostupnou pro každého," poznamenala Stejskalová s tím, že se vstupem programu do RS8 se na programu vedle stávajících formátů prezentujících například český průmysl, zemědělství či vědu a výzkum objeví i formáty zcela nové. "Jedním z nich je náš původní cyklus Žijí mezi námi, který představí v monotematických medailonech výrazné osobnosti našich regionů," uzavřela.

17:40                 - Styltip