28.04.2018   PRUSINOVICE  |  ROHÁLOVSKÁ 50  |  CYKLISTICKÉ ZÁVODY DĚTSKÉ ZÁVODY 9:00-12:00,DOSPĚLÉ 12:30 VESANI.CZ
05.05.2018   HRÁDEK NAD NISOU  |  LUŽICKÁ PADESÁTKA  |  TURISTICKÝ POCHOD - TRASA 8, 15, 25 A 50 KM START 6 - 10 HOD. JÍDELNA
01.05.2018   VESELÍ N. MOR.  |  ODEMYKÁNÍ PLAVEBNÍ SEZÓNY NA BAŤOVĚ KANÁLE  |  KŘEST KNIHY O BAŤÁKU,LODNÍ POŠTA,PROGRAM PRO DĚTI,HVĚZDÁRNA A PLAVBY
28.04.2018 - 29.04.2018   OSEK  |  100 LET OD ZALOŽENÍ ČESKOSLOVENSKA  |   VÝSTAVA LEGIOVLAKU, POJÍZDNÉHO MUZEA NA KOLEJÍCH V ŽST. OSEK M.
28.04.2018   VELKÉ LOSINY  |  VC VELKÉ LOSINY ZÁVODY HORSKÝCH KOL  |  ZÁVODY HORSKÝCH KOL XC PRO VŠECHNY KATEGORIE OD NEJMENŠÍCH PO VETERÁNY
01.05.2018   SUDOMĚŘICE   |  ODEMYKÁNÍ PLAVEBNÍ SEZÓNY POD VÝKLOPNÍKEM   |  80. VÝROČÍ ZAHÁJENÍ PROVOZU VODNÍ CESTY 14H ZAHÁJENÍ 14H-17H PLAVBA
18.04.2018 - 25.05.2018   BENÁTKY NAD JIZEROU  |  TISÍC ODSTÍNŮ KRAJINY  |  VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ CESTOVATELKY ING. ALENY KRATOCHVÍLOVÉ.
01.05.2018 - 31.12.2018   BĚLÁ POD BEZDĚZEM  |  PODBEZDĚZÍ V PROMĚNÁCH ČASU  |  ZAJÍMAVÁ MÍSTA SPOJENÁ S ŘADOU STARÝCH POVĚSTÍ A BÁJÍ.
01.05.2018 - 31.08.2018   BRNO  |  COSMOS DISCOVERY  |  NEJVĚTŠÍ PUTOVNÍ VÝSTAVA KOSMONAUTIKY SVĚTA.
01.05.2018   PRAHA  |  BRNO ZPÍVÁ PRAZE - ČESKÉ MUZEUM HUDBY  |  PĚVECKÝ SBOR LUMÍR ZAZPÍVÁ OD 15 H. RYBU, LUKÁŠE, LIDOVÉ PÍSNĚ...
28.04.2018   PRAHA  |  BRNO ZPÍVÁ PRAZE - LORETA  |  PĚVECKÝ SBOR LUMÍR A R. REJŠEK UVEDOU V 18 H. RYBU, LUKÁŠE, TUČAPSKÉHO
02.05.2018 - 08.06.2018   MLADÁ BOLESLAV  |  OBRÁZKY Z MLADÉ BOLESLAVI – PTÁK  |  PODOBY MLADOBOLESLAVSKÉ ČTVRTI PTÁK OD 2. POL.19. AŽ PO ZAČÁTEK 20 STO
01.04.2018 - 03.06.2018   MLADÁ BOLESLAV  |  ŠATY DĚLAJÍ ČLOVĚKA,   |  VÝSTAVA VĚNOVÁNA MÓDĚ 20. A 30. LET 20. STOLETÍ
01.05.2018 - 31.05.2018   M. BOLESLAV  |  POVĚSTNÉ BÁCHORKY MLADOBOLESLAVSKA  |  EXTERIÉROVÁ VÝSTAVA
30.04.2018 - 01.05.2018   KRYRY   |  19. SVÁTEK DOBRÉ NÁLADY   |  TRADIČNÍ AKCE S PRŮVODEM ALEGORICKÝCH VOZŮ A KONCERTŮ.
28.04.2018 - 29.04.2018   ČERNUC U VELVAR   |  MISTROVSTVÍ ČR V TRUCK TRIALU   |  SOUTĚŽ UPRAVENÝCH NÁKLADNÍCH VOZŮ V EXTRÉMNĚ TĚŽKÉM TERÉNU.
05.05.2018   PETROV U STÁŽNICE  |  MÍSTNÍ VÝSTAVA VÍN - PETROV PLŽE  |  PŘIJĎTE OCHUTNAT Z VÍCE NEŽ 300 VZORKŮ VÍNA. ZAHRAJE CIMBÁLOVÁ MUZIKA.
28.04.2018   CHYŠE  |  STEZKOU KARLA ČAPKA  |  TURISTICKÝ POCHOD-TRASY 10,15,25,35 KM
03.05.2018   ÚSTÍ NAD LABEM  |  MEZINÁRODNÍ DEN LESNÍCH ŠKOLEK  |   3.5.2018 OD 14:30 H HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/EVENTS/154403425235370/
03.05.2018 - 24.06.2018   VYŠKOV  |  HISTORIE ŽIDŮ V ČECHÁCH A NA MORAVĚ  |  PUTOVNÍ VÝSTAVA ŽIDOVSKÉHO MUZEA V PRAZE

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » Regionální televizní studia se dohodla na složení programového bloku

Regionální televizní studia se dohodla na složení programového bloku

PRAHA (18.3.2012) - Zástupci regionálních televizí z celé České republiky, které jsou zapojeny do projektu regionalnitelevize.cz, se v sobotu 17.3.2012 sešli v Praze, aby se dohodli na programových a technických podmínkách, za nichž budou v rámci projektu vysílat ze satelitu Astra.

Celý projekt regionalnitelevize.cz, do jehož internetové podoby je zapojeno více než 100 výrobců regionálního a lokálního televizního zpravodajství z celé republiky, zastřešuje a licenci pro satelitní vysílání vlastní společnost Regionální televize s.r.o. „Obsahovou  náplň však bude garantovat celkem čtrnáct větších regionálních studií, z nichž mnohá budou spolupracovat s dalšími regionálními, lokálními či obecními televizemi tak, aby měl prostor ve vysílání každý region v České republice," informovala Eva Stejskalová, ředitelka nově vznikající televize.

Čtyřiadvacetihodinový program bude ze začátku složen z čtyřhodinových, periodicky se opakujících smyček rozdělených do dvanácti dvacetiminutových bloků, přičemž premiérový programový blok bude začínat každý den od 17:00 hodin celostátním zpravodajstvím, kam budou své příspěvky dodávat jako doposud do stejného internetového projektu všechna zapojená televizních studia z celé republiky. Poté budou následovat bloky jednotlivých regionů.

Jihočeský kraj a Vysočinu budou ve svém programovém bloku zastupovat televize R1 Vysočina, Strakonická TV a Jindřichohradecká TV. Valašský region bude mít na starosti TV Beskyd, Zlínsko a Slovácko TV Slovácko, Liberecko RTM, Karlovarský kraj TV Západ, Olomoucko TV ZZIP, Ústecký kraj TV Litoměřicko a  Regia TV, Ostravsko TV FABEX, Plzeňsko TV Plzeň a OIK TV bude zajišťovat zpravodajství z Pardubického kraje. „Ze začátku budeme vysílat pouze z našeho regionu, tzn. z Českotřebovska a Orlickoústecka, ale doufám, že se nám v dohledné době podaří spolupracovat se všemi televizemi a TV studii v rámci Pardubického kraje, abychom mohli divákům nabídnout zpravodajství a publicistiku z celého kraje," řekl Martin Vašíček, jednatel OIK TV. Program však bude přinášet také zpravodajství ze slovenských regionů, a to díky spolupráci s podobně zaměřenou slovenskou televizí Patriot.

Program regionalnitelevize.cz však nebude zaměřen jen na běžné zpravodajství, ale klade si za cíl také propagovat jednotlivé regiony z hlediska turistického ruchu. „Náš region má co nabídnout a rádi bychom to ukázali i prostřednictvím satelitního vysílání. Zároveň budeme moci konečně oslovit i ty, kteří naše vysílání mohli sledovat pouze na internetu," poznamenal Petr Troníček za TV Západ.

Vzhledem k tomu, že se jedná o nízkorozpočtový projekt, v současné době se nepředpokládá zařazení programu do DVB-T. Satelitní distribuce je v tomto případě nejen levnější, ale také pokryje 100% celého území České republiky a dokonce i Evropy a nemusí tak čelit problémům s příjmem DVB-T v hornatých částech republiky. „Naše televizní vysílání je šířeno v hornaté části Beskyd, takže bylo problematické se dostat k divákům mimo města s kabelovými rozvody, proto jsme rádi, že satelitní distribuce nabídne naše vysílání i obyvatelům okolních obcí," řekl Libor Čada, jednatel TV Beskyd.

PROGRAMOVÉ SCHÉMA ČTYŘHODINOVÉ SMYČKY

17:00                 CELOSTÁTNÍ SESTŘIH

17:20                 MAGAZÍN Z JIŽNÍCH ČECH A VYSOČINY (R1 Vysočina, STTV, JHTV)

17:40                 MAGAZÍN Z VALAŠSKA (TV Beskyd)

18:00                 MAGAZÍN Z LIBERECKA (RTM)

18:20                 MAGAZÍN Z KARLOVARSKA (TV Západ)

18:40                 MAGAZÍN Z OLOMOUCKA (ZZIP)

19:00                 vysílání slovenské televize PATRIOT TV

19:20                 MAGAZÍN Z ORLICKOÚSTECKA A ČESKOTŘEBOVSKA (OIK TV)

19:40                 MAGAZÍN Z ÚSTECKÉHO KRAJE (TV Regia, TV Litoměřicko)

20:00                 MAGAZÍN Z PLZEŇSKA (TV Plzeň)

20:20                 MAGAZÍN ZE SLOVÁCKA A ZLÍNSKA (TV Slovácko)

20:40                 MAGAZÍN Z OSTRAVSKA (FABEX TV)

Satelitní program regionalnitelevize.cz se bude věnovat převážně regionálnímu a lokálnímu tv zpravodajství a propagaci turisticky atraktivních míst a akcí v jednotlivých oblastech ČR. PARAMETRY SATELITNÍHO PŘÍJMU: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12168/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování žádné (FTA). Zahájení vysílání je předpokládáno počátkem dubna tohoto roku.

Zpracoval:

Martin Vašíček, jednatel OIK TV