10.11.2017 - 11.11.2017   PRAHA - EMAUZSKÝ KLÁŠTER  |  POPULISMUS V EVROPĚ A OBRANYSCHOPNÁ DEMOKRACIE  |  KONFERENCE PRO VEŘEJNOST. VÍCE INFORMACÍ NA WWW.KRESTANSKAAKADEMIE.CZ
11.11.2017   BLŠANY U LOUN  |  POCHOD ALPSKÝCH ČERTŮ V BLŠANECH U LOUN  |  POCHOD ALPSKÝCH ČERTŮ V BLŠANECH U LOUN
20.11.2017 - 24.11.2017   VYSOKÉ MÝTO  |  XIV. ROČNÍK CESTOVATELSKÉHO FESTIVALU OKOLO SVĚTA  |  TRADIČNÍ TÝDEN PLNÝ CESTOPISNÝCH PŘEDNÁŠEK.
28.10.2017 - 29.10.2017   SUŠICE  |  ŠUMAVA- PŘÍBĚH LESA ANEB VÁCHALOVSKÁ DIVADELNÍ POUŤ  |
27.10.2017 - 17.11.2017   PRAHA 15 - HOSTIVAŘ  |  PUTOVNÍ VÝSTAVA ZACHRAŇME NAŠE DĚTI  |  PUTOVNÍ VÝSTAVY ZACHRAŇME NAŠE DĚTI
02.11.2017 - 30.11.2017   FRÝDEK-MÍSTEK  |  SLOVANÉ V HORNÍM POVÁŽÍ  |  VÝSTAVA ZAPŮJČENA Z POVÁŽSKÉHO MÚZEA V ŽILINĚ.
11.11.2017   KRASLICE  |  KONCERT  |  LACO DECZI & CELULA NEW YORK
03.10.2017 - 26.11.2017   ZÁMEK VSETÍN  |  JARÉ AJ OZIMÉ...  |   VÝSTAVA OBRAZŮ A KERAMIKY MANŽELŮ VAŠKOVÝCH.
28.10.2017   ŽĎÁR NAD SÁZAVOU  |  DEN VENKOVA  |  JAK SE ŽILO A ŽIJE NA PANSTVÍ OD 13. STOLETÍ. PSTRUZI, KONĚ, PŘÍRODA.
23.11.2017   VSETÍN  |  JAMES HARRIES /UK/  |  OSOBITÝ BRITSKÝ PÍSNIČKÁŘ VYRÁŽÍ NA TURNÉ.
10.11.2017   VSETÍN  |  SLZA  |  KONCERT POPULÁRNÍ ČESKÉ KAPELY.
29.10.2017   VSETÍN  |  JARMILA ŠULÁKOVÁ IN MEMORIAM  |  VZPOMÍNKOVÝ KONCERT A ZVLÁŠTNÍ CENA MĚSTA VSETÍNA IN MEMORIAM.
27.10.2017   VSETÍN  |  SHILPA RAY /USA/  |  KONCERT NEWYORSKÉ ZPĚVAČKY INDICKÉHO PŮVODU. SUPPORT: KATKA MRLINOVÁ
16.12.2017   KAPLICE  |  KRAMPUS SHOW 2017  |  PŘEHLÍDKA VÍCE NEŽ 400 MASEK DÉMONICKÝCH BYTOSTÍ KRAMPUS.
28.10.2017   OSTRAVA - PORUBA  |  KOLOBĚŽKA PORUBA  |  ZÁVOD 5 KM, ZÁVOD I PRO DĚTI REGISTRACE WWW.BOKOLOBKATYM.CZ
03.10.2017 - 24.11.2017   VYSOKÉ MÝTO  |   ZANIKLÝ SVĚT NA FOTOGRAFIÍCH ENRIQUE STANKO VRÁZE  |
13.11.2017   ÚSTÍ NAD LABEM, LIDICKÉ NÁMĚSTÍ  |  SVATOMARTINSKÉ VÍNO 2017  |  OCHUTNÁVKY LETOŠNÍCH SVATOMARTINSKÝCH VÍN S PROGRAMEM.
15.09.2017 - 01.11.2017   ZÁMEK JAROMĚŘICE NAD ROKYTNOU  |  GALANTNÍ KRATOCHVÍLE  |  VÝSTAVA PLESOVÝCH KOSTÝMŮ A MASEK ZE 17. A 18. STOLETÍ.
28.10.2017   ŠŤÁHLAVY  |  PODZIMNÍ JARMARK NA ZÁMKU KOZEL  |  TRADIČNÍ JARMARK, UKÁZKY ŘEMESEL, MÍSTNÍ DOBROTY, DÍLNIČKY PRO DĚTI.
29.10.2017   STARÉ MĚSTO POD LANDŠTEJNEM  |  NA HRAD LANDŠTEJN ZA BUBÁKY  |  REJ HRADNÍCH STRAŠIDEL A JEJICH ÚKOLY PRO DĚTI, OD 15 H.

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » TZ: Na regionalntelevizi.cz startuje cyklus Česká Miss pro obnovu památek

TZ: Na regionalntelevizi.cz startuje cyklus Česká Miss pro obnovu památek

PRAHA (13.7.2016) - Česká Miss pro obnovu památek - tak se jmenuje nový, unikátní televizní cyklus regionalnitelevize.cz, který vznikl ve spolupráci se soutěží Česká Miss a Národním památkovým ústavem ČR. Jeho cílem je zapojit veřejnost do péče o historicky významné, ale dnes trochu pozapomenuté památky a spojit prestižní jméno soutěže České Miss s touto záslužnou činností. Součástí projektu je totiž veřejná sbírka na obnovu konkrétních částí některých památek spravovaných NPÚ.

V cyklu bylo natočeno 10 pořadů zvoucích diváky k návštěvě méně známých hradů, zámků, ale i jiných památek naší země, které uvádějí finalistky soutěže Česká Miss. Pořady se natáčely koncem června v Dole Michal v Ostravě, na hradech Krakovci, Točníku a Žebráku a na zámcích Náměšť nad Oslavou, Rájec nad Svitavou, Dačice, Hořovice, Stekník, Zákupy a Slatiňany. "Jako mediální partner soutěže Česká Miss a televize věnující se 4 roky krásám a zajímavostem z českých regionů je realizace podobného projektu logickým krokem další spolupráce," uvedla ředitelka regionalnitelevize.cz Eva Stejskalová s tím, že pořady budou vysílány na programu regionalnitelevize.cz ode dneška minimálně do konce letošního roku.

Česká Miss vložila do projektu tváře nejkrásnějších dívek českých regionů. "Mezi průvodkyněmi jednotlivými pořady se tak objeví například Česká Miss 2015 Nikol Švantnerová, Česká Miss Earth 2016 Kristýna Kubíčková neboČeská Miss Earth 2015 Karolína Mališová," řekla Marcela Krplová, ředitelka soutěže Česká Miss.

Národní památkový ústav vybral do pořadů 10 zajímavých, ale návštěvníky trochu opomíjených objektů. "Všechny si pro své kvality zaslouží větší pozornost návštěvníků a zaslouží si rovněž více financí na péči, údržbu a obnovu, které jim může přinést vyšší návštěvnost i sbírka doprovázející celý projekt. Co kde bude za vybrané peníze opraveno, vytipovali sami kasteláni těchto památek. Ti svůj objekt nejlépe znají a vědí, co je právě potřeba," řekla Naďa Goryczková, generální ředitelka NPÚ.

Projekt finančně podpořilo Ministerstvo kultury ČR.

Více info k projektu na

www.regionalnitelevize.cz/ceskamissproobnovupamatek