21.06.2018   ZLÍN  |  VERNISÁŽ VÝSTAVY STANISLAVA GOGO NOVOTNÉHO  |  KONÁ SE V PROSTORÁCH KAVÁRNY TOVÁRNY.VÝSTAVENO BUDE DO 15.7.
23.06.2018 - 24.06.2018   OSTRAVA - HOŠŤÁLKOVICE  |  HOŠŤÁLKOVICKÁ POUŤ  |  POUŤ A OSLAVA 80. LE ZALOŽENÍ ZŠ A 100. LET ZALOŽENÍ ČESKOSLOVENSKA
10.06.2018 - 08.07.2018   NEDAKONICE  |  POKLADY Z NAŠEJ HOURY  |  VÝSTAVA STARÝCH HRAČEK V NEDAKONICÍCH,VŽDY V NEDĚLI OD 10.6-8.7 V 15 H
31.05.2018 - 01.07.2018   ZUBŘÍ  |  VÝSTAVA:KDYŽ SE NARODÍME   |  VÝSTAVA PLNÁ VZPOMÍNEK NA MIMINKA NAŠICH MAMINEK A BABIČEK.
07.06.2018 - 08.07.2018   VYSOKÉ MÝTO  |  NESMĚLÉ TÓNY  |  VÝSTAVA K UCTĚNÍ STUDENTŮ POPRAVENÝCH V ROCE 1943.
16.06.2018 - 24.06.2018   KUTNÁ HORA  |  OPERNÍ TÝDEN  |
24.06.2018   CHABAŘOVICE  |  MEMORIÁL JIŘÍHO HURYCHA- PŘEBOR ČR   |  PLOCHÁ DRÁHA,ZÁVODY MOTOCYKLŮ O OBSAHU 500CCM,NA UZAVŘENÉM OVÁLU.14HOD
10.06.2018 - 07.10.2018   HLUBOKÁ N.V.  |  FRANTIŠEK KUPKA V ALŠOVĚ GALERII  |
29.05.2018 - 02.09.2018   BĚLÁ P. B.  |  VÝSTAVA 140 LET OD NAROZENÍ E. ŠTORCHA  |  VÝSTAVA.
30.05.2018 - 24.06.2018   BENÁTKY NAD JIZEROU  |  BENÁRTKY  |  MAPUJEME DVA ROČNÍKY LETNÍCH VÝTVARNÝCH PLENÉRŮ
25.05.2018 - 24.02.2019   PRAHA  |  VÝSTAVA KELTOVÉ V NÁRODNÍM MUZEU  |
24.06.2018   ZÁMEK KYNŽVART  |  KURZY ETIKETY A UMĚNÍ DIPLOMACIE L. ŠPAČKA  |  TŘÍHODINOVÝ KURZ ETIKETY PHDR. LADISLAVA ŠPAČKA. CENA: 1 100 KČ.
23.06.2018   SEČ - AUTOKEMP SEČ PLÁŽ  |  5. SRAZ SEAŤÁKŮ  |  VELKÝ SRAZ VOZŮ SEAT A JEJICH FANOUŠKŮ, NEJVĚTŠÍ V ČR.

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » Regionální zpravodajství míří na satelit

Regionální zpravodajství míří na satelit

ČR (15.3.2012) -  Zpravodajství z regionů takřka celé České republiky bude možné již brzy sledovat i na satelitu Astra pokrývajícím území celé Evropy. Nekódovaná nová česká zpravodajská stanice s názvem regionalnitelevize.cz, kterou jste dosud mohli najít pouze na internetu, by měla začít vysílat v nejbližších dnech. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila projektu potřebnou vysílací licenci.

Cílem projektu, který je inspirován slovenskou satelitní zpravodajskou televizí Patriot sdružující regionální zpravodajství z regionů Slovenska, je mediálně propojit moravské a české regiony a na jednom programu přinášet informace z obcí, měst a krajů o společenském, ekonomickém, kulturním, či sportovním dění, ale také možnostech a nabídkách jednotlivých regionů v oblasti cestovního ruchu. Do projektu je v současné době zapojeno více než 100 výrobců regionálního a lokálního televizního zpravodajství napříč republikou..

Zpravodajství z regionů bude možné už od dubna naladit na satelitu Astra 3B na pozici 23,5° východně. Další technické parametry příjmu:

-          Transpondér: 3.224

-          Frekvence: 12.1680 GHz

-          Polarizace: vertikální

Zpracovala:

Eva Stejskalová

Regionální televize CZ s.r.o.

Tel.: 777 644 118

e-mail: info@regionalnitelevize.cz

17:40                 - Na větvi!