VYSÍLÁME NA SATELITU ASTRA 3B (Skylink) a u dalších operátorů. Více zde.

TZ: Regionálnítelevize.cz má nové studio ve východních Čechách

HRADEC KRÁLOVÉ (19.11.2020) - Do sítě regionálních televizí zapojených do programu regionálnítelevize.cz, který vysílá pro diváky v celé republice, ale i za jejími hranicemi, vstupuje nové regionální studio. Je jím VTV Komunitní televize, z.s. Za projektem stojí zakladatel stejnojmenného spolku, ředitel kina a provozovatel internetových televizí Dominik Lukaštík.

„Východočeské televize (VTV) budou prostorem pro malé obecní a městské televize. V prostoru celostátní regionálnítelevize.cz budeme vysílat magazíny, diskusní pořady a reportáže z Královéhradeckého kraje a Pardubicka. V současné době máme uzavřené dohody s desítkou městských a obecních televizí v obou krajích, které budou do vysílání regionálního bloku dodávat reportáže."

Domink Lukaštík, generální ředitel, zakladatel spolku a autor projektu VTV si pochvaluje především satelitní distribuci programu. „Žádná jiná televizní stanice zaměřená na východní Čechy tu totiž nevysílá prostřednictvím satelitu. Pokrytí a dosah programu regionálnítelevize.cz je pro případné zájemce na rozdíl od terestrických televizí stoprocentní."

Výroba pořadů je financována sponzory, obcemi, městy a z grantových programů. Televizi provozuje neziskový spolek, který má na rozdíl od komerčních subjektů, nízké náklady. Nesmí totiž v rozpočtech generovat zisk.
„Jsme rádi že jsme v projektu VTV - Východočeské televize Dominika Lukaštíkanašli nového partnera, který pokryje pravidelným zpravodajstvím dosud trošku opomíjený region a doplní naše celostátní vysílání," doplnila ředitelka společnosti Regionální televize CZ, která vysílání provozuje, Eva Stejskalová. "Vysílání z východních Čech se bude na programu regionálnítelevize.cz postupně během několika měsíců rozšiřovat až do podoby pravidelných moderovaných týdeníků," dodává Dominik Lukaštík.

Regionalnitelevize.cz se jako jediný celostátní tematický program od svého počátku věnuje pozitivnímu regionálnímu zpravodajství a zajímavostem z moravských, českých a slezských regionů a zpravodajsky pokrývá všechny kraje České republiky. Vysílá od roku 2012.

17:40                 - Potraviny z domoviny